DOS HERMANOS

Wat doe je als je twee broertjes hebt die de hele dag de oren van je kop af rappen? Je geeft ze op voor Giel’s Talentenjacht! De oudere zus van de Dos Hermanos twijfelde geen moment toen ze zag dat radio DJ Giel Beelen een online talenten wedstrijd aan het opzetten was.

Al gauw mochten Joel en Lorenzo bij Matthijs van Nieuwkerk langs komen in de uitzending van De Wereld Draait Door. Na een spetterend optreden werden de mannen de dag erna gebeld door de eindredacteur van 'Het Klokhuis', die laaiend enthousiast was over de energieke performance van de broers. Voor ze het doorhadden waren ze de vaste huisrappers van het spraakmakende tv programma en maakten ze de ene na de andere educatieve rap videoclip.

In datzelfde jaar won het rap-duo Giel's talentenjacht. Dit succes ontging de AvroTros ook niet en al gauw werden de Hermanos de vaste rappers van het programma; Opium: Op Oerol, waarin zij op live tv op humoristische wijze een ode brachten aan diverse tafelgasten bestaande uit o.a Jan Smith en Ellie Lust. Sindsdien ging alles in een sneltrein vaart en nodigde 3FM DJ Kevin Van Arnhem de broers uit om het hele jaar door, elke week een 3FM nieuws week overzicht rap te maken. Tussen al het tv en radio geweld en de optredens door vinden de gebroeders Cortes het ook belangrijk om eigen werk uit te brengen en zitten ze dan ook zo vaak mogelijk in hun eigen studio te Haarlem. Heel Nederland is nu klaar voor Dos Hermanos!